Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Хто такий Йорданський принц Газі, який підтримує збіговисько в Аммані, і за що його нагородив Путін?

    Архімандрит Тимофій Іліакіс ставить собі дуже логічне запитання: хто такий Йорданський принц Газі, який підтримує збіговисько в Аммані? Doxologia Infonews також задала собі це питання.

    Архімандрит Тимофій – священнослужитель Священної Ново-Іонійської та Філадельфійської Елладської церкві. Ця єпархія поширюється на Аттику та охоплює частину кварталів грецької столиці Афіни.

    Архімандрит Тимофій нагадує нам про цікаву історію:

    «Коли Єрусалимські єрархи відвідали Вселенського патріарха, вони розповіли, що зустріч в Аммані скликана не лише з ініціативи Єрусалимського патріарха Феофіла III, але і за наполяганням Йорданського принца, який, як було сказано, уважно стежить «за міжрелігійними питаннями». Йдеться про двоюрідного брата короля Йорданії принца Газі, який у 2011-2012 роках вів переговори (і виступав посередником) між Єрусалимським Патріархатом і Російською православною Церквою щодо присутності другої на Святій Землі, зокрема на місці Хрещення Господнього. Обидві Помісні Церкві дійшли згоди, наслідком якої стало будівництво Російського православного паломницького центру на вищезгаданому місці. За його роль у пошуках, закладанні основ і створенні Російського паломницького центру в 2009 році принца Газі було нагороджено православним Орденом миру і Орденом Гробу Господнього першого ступня. За роль у переговорах між двома Церквами у 2012 році президент Російської Федерації Владімір Путін нагородив принца Газі російським Орденом дружби».



    Doxologia Infonews нагадує читачам про такий факт, про який вони, мабуть, не знають: саме принца Газі звинувачували в різних діях, якими він завдав шкоди Єрусалимському патріархату – незаконне відчуження його нерухомості або втручання у конфлікт, що мав місця під час відсторонення з посади колишнього Єрусалимського патріарха Іринея і призначення нинішнього патріарха Феофіла III, а також інші неприпустимі втручання в управлінні Єрусалимським патріархатом.

    Декілька років тому принц Газі абсолютно незаконно відчужив 1000 соток з місця Хрещення Господнього. Метою принца Газі було збудувати на цьому місті туристичний центр, щоб заробляти гроші на паломниках. Тоді співробітники Феофіла III звинуватили у всьому принца Газі, але у 2009 році його було нагороджено Феофілом III за невідомі заслуги. Цей самий принц знайомий з багатьма російськими олігархами і має серйозні економічні відносини з ними. Саме через цих олігархів Кремль залучив і принца Газі на підтримку зустрічі в Аммані, яка нібито була організована Єрусалимським патріархом Феофілом III.

    Найсвіжіше

    Популярне