Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Хто приїхав на збори по «українському питанню»? Перші дані із Амману

    За попередніми даними в Амман прибула делегація Сербської Православної Церкви, Румунської Православної Церкви та Православної церкви Чеських земель і Словаччини. Серед трьох церков тільки із Православної церкви Чеських земель і Словаччини прибув предстоятель – митрополит Ростислав.
    Про це повідомляє видання «СПЖ».
    Перед тим з готелю в Аммані, де проходитимуть збори, прогнали журналістів. Із всеправославного Собору, як анонсували у кінці минулого року в РПЦ, Аманнська зустріч перетворилась на зібрання по інтересам.
    Нагадаємо, раніше ми публікували список тих хто точно не поїде на братське зібрання в Аммані. Загалом лише 4 церкви, за нашими попередніми даними, мають взяти участь у обговореннях щодо українського питання. Збори глав православних церков в йорданській столиці Амман 26 лютого, які організували за ініціативи РПЦ і на яких планувалось протидіяти українській автокефалії ПЦУ та оскаржити першість Вселенського патріархату, будуть безглуздими, оскільки головні єрархи на ньому представлені не будуть – вони просто відмовилися брати участь в «коронації» патріарха Кіріла.

    Найсвіжіше

    Популярне