П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Лаконічна і жорстка відмова Грузинської церкви від участі у «Йорданському соборі»

    Дуже лаконічна і жорстка відмова Грузинської Православної церкви від участі у ганебному «Йорданському соборі» отримав Єрусалимський патріарх Феофіл III. Ситуацію прокоментував Доктор богослів’я Путкарадзе Мамука.
    «Ми вважаємо, що необхідні зустрічі й спільне обговорення, але це повинно відбуватися за участю всіх церков, якщо ми хочемо домогтися результату, якщо ж єдності немає, на даному етапі ми утримуємося від участі», — говориться у відповіді Католикоса-Патріарха Іллі Єрусалимському патріарху Феофілу ІІІ.
    «Лютневий собор глав Православних церков в Йорданії, що скликається Єрусалимським патріархом Феофілом III є нічим іншим, як замовленням Московської патріархії і неканонічним і ганебним явищем в житті церкви. Історія церкви ще не пам’ятає такого, щоб молодший за диптихом запрошував і тим більше викликав старших в ньому на церковний собор. На цей собор не прийдуть ні Вселенський патріарх, ні Олександрійський, таку ж позицію висловили Кіпрській і Елладський Блаженніший Архієпископ». Так коментує заяву Грузинської ПЦ Доктор богослів’я Путкарадзе Мамука Нодарович.
    «„Йорданський собор“ не що інше як спроба влаштувати церковний переворот і внести канонічну анархію в Православну церкву. Грузинська церква не повинна була апріорі посилати свою делегацію на влаштовану Москвою авантюру. Немислимо, щоб Грузинська церква, яку протягом століть принижувала, ганьбила, паплюжила Московська патріархія, стала б співучасницею в іграх російської імперської патріархії», — підсумував грузинський Богослов.

    Найсвіжіше

    Популярне