Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У Москві озвучили нову дату проведення Всеправославної наради в Йорданії

    Зустріч глав та представників Православних Церков для обговорення «українського церковного питання» відбудеться в Аммані (Йорданія) 26 лютого. Про це сказав секретар Відділу зовнішніх церковних зв’язків Російської Православної Церкви з міжправославних відносин протоєрей Ігор Якимчук.
    Як повідомляє «Інтерфакс-Релігія», відповідаючи на питання про склад учасників цієї зустрічі, священник сказав, що «наразі повних даних немає», передає РІСУ.
    Днями РПЦ повідомила, що в йорданській зустрічі готовий взяти участь Патріарх Кіріл. Крім того, стало відомо про участь в цьому форумі Сербського Патріарха Іринея, а також про те, що своїх делегатів на зустріч в Йорданії направлять Румунська і Польська Православні Церкви, але, зауважимо, не глав Церков, а просто представників.
    Ідею провести в Аммані зустріч глав помісних Церков озвучив 21 листопада минулого року Єрусалимський Патріарх Феофіл. Але насправді ініціатива належить Російській Православній Церкві, а Патріарх Феофіл тільки її озвучив.
    У РПЦ також заявили, що «для досягнення видимих результатів можуть знадобитися багато зусиль і не одна зустріч». Це слова заступника голови синодального Відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ протоєрея Миколи Балашова.

    Найсвіжіше

    Популярне