Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    У кримських храмах Московського патріархату моляться, щоб пішов дощ

    В окупованому Росією Криму в храмах Сімферопольської та Кримської єпархії Московського патріархату з минулого тижня проводяться молебні за дарування дощу з неба.
    Про це пишуть «Крим.Реалії» з посиланням на прес-службу єпархії Московського патріархату.
    «Ми говоримо про Сімферопольську і Кримську єпархії. Є ще єпархія Джанкойська і Феодосійська. Чи проводяться там молебні – у мене немає інформації. У нас – так (проводяться – ред.). Звернулися з проханням на ім’я правлячого архієрея, митрополита Сімферопольського і Кримського Лазаря з адміністрації з проханням про проведення подібних молебнів. Значить, було видано розпорядження архієрея і в храмах молебні проводяться. Це такі робочі моменти, тому конкретно я сказати не можу: ранкове богослужіння, вечірнє богослужіння – я сказати не можу, але вони проводяться з минулого тижня », – розповіли в Сімферопольській і Кримській єпархії.
    5 лютого голова підконтрольного Москві Держкомітету з водного господарства та меліорації Криму Ігорь Вайль повідомив, що питної води в Сімферополі залишилося максимум на 90-100 днів.
    Російський глава адміністрації Сімферополя Альона Проценко розповіла, що заради економії води сімферопольцям будуть давати гарячу воду тільки по вихідним.

    Найсвіжіше

    Популярне