Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    Ми разом зі світовою спільнотою розділяємо біль за жертвами Голокосту, – Митрополит Епіфаній

    «Сьогодні ми разом зі світовою спільнотою розділяємо біль за жертвами Голокосту – геноциду проти єврейського народу, страшного злочину проти людяності під час Другої світової війни, коли нацисти переслідували та знищували невинних людей виключно за ознакою їхньої етнічної та релігійної належності», – написав предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, повідомляє газета «День».

    Він підкреслив, що ця трагедія минулого століття не має бути забутою та повинна бути попередженням для всього людства про небезпеку та наслідки, що «таять в собі егоїзм, зверхність, ненависть, гординю та інші гріхи, які опановують людські серця і душі, витісняючи з них все богоугодне».

    «Людське життя – велика цінність і дар Божий, і ніхто не має права на нього зазіхати. Тож сьогодні долучімося до вшанування пам’яті жертв Голокоcту та розділімо біль втрати. Преподобний Паїсій Святогорець пише: «Коли ми розділяємо чужий біль, то в нас органічно зароджуються любов, співчуття, смирення, вдячність і прославлення Господа. І тоді наша молитва про ближнього стає угодною Богові й дієвою». Світла пам’ять всім загиблим. Нехай подібне більше не повториться!», – написав Предстоятель ПЦУ.

    Православна Церква України вшановує пам’ять жертв та розділяє біль втрати, йдеться у Facebook Православної Церкви України.

    «Лише на території нашої держави, за даними істориків, нацистська окупаційна влада тоді знищила понад півтора мільйони євреїв, ромів та представників інших національних меншин, а також наших співгромадян зі змішаних родин, які не хотіли залишати рідних і йшли за ними у гетто, а звідти – на страту», – йдеться у повідомленні.

    ПЦУ також навела цитату з Резолюції Генеральної асамблеї ООН, якою встановлено Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту:

    «Голокост, який привів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, буде завжди слугувати всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження…».

    Найсвіжіше

    Популярне