П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Біля пам’ятника Сергію Нігояну помолились за Небесну сотню

    Біля пам’ятника Сергію Нігояну, на місці його вбивства, молились за упокій душ Небесної сотні.

    Про це повідомляє прес служба СУВД.

    Сьогодні у день сумної річниці з дня загибелі активістів Майдану біля пам’ятника героя Сергія Нігояна перший заступник голови СУВД протоєрей Тарас Мельник разом із небайдужими українцями, учасниками революції Гідності та сім’ями вбитих майданівців звершили поминальну молитву за спокій душ героїв “Небесної сотні”. Саме на тому місті Сергія було вбито у 6-ій годині ранку, а пізніше Михайла Жизневського. Обидва були активістами і брали участь у протестах від початку.

    Нині на панахиді рідні вбитих героїв тримали портрети загиблих, квіти. Лунало гасло “Герої не вмирають”. Капелан Тарас Мельник звертаючись до людей, сказав, що смерть Сергія та інших героїв Небесної сотні не марна. «Ми пам’ятаємо їх в свої молитвах і ми бачимо як змінюється наша Батьківщина. Ми можемо сказати – ми вільні. Ми маємо свою незалежну Церкву, ми маємо можливість молитися рідною мовою так щоб це було зрозуміло і за це все ми дякуємо нашим героям. Першим, хто не боячись, не задумуючись, пішли з дерев’яним щитом проти куль», – сказав капелан.

    Сергію Нігояну було лише 21 рік, коли він отримав смертельне поранення. Був єдиним сином у сім’ї. Його родина переїхала в Україну, рятуючись від війни в Нагірному Карабасі. Сергій народився уже в Україні, на Дніпропетровщині.

    Варто зазначити, що протистояння на вул. Грушевського загострилися після 16 січня, коли Верховна Рада ухвалила закони, які народ прозвав “диктаторськими”. Бій, який тривав понад три доби, завершився 22 січня, коли «Беркут» пішов у наступ і тимчасово відтіснив демонстрантів від Європейської площі. Того ж дня стало відомо і про перших вбитих на Майдані.

     

    Найсвіжіше

    Популярне