П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Прокремлівські ЗМІ роздмухують новий фейк про антисемітизм в Україні

    В Умані в п’ятницю вночі, 10 січня, приблизно 30 осіб з ножами і палицями напали на євреїв, які перебували біля могили рабина Нахмана. Про це повідомляє Yeshiva World News (https://www.theyeshivaworld.com/news/featured/1821774/pogrom-in-uman-over-shabbos-ukrainian-thugs-attack-jews-4-evacuated-to-hospitals.html).

    За словами свідків, зловмисники були озброєні ножами і палицями. Відзначається, що жорстоке побиття розпочалося після незначної суперечки між одним з місцевих українців і євреєм.

    Про це йдеться в повідомленні Телеграм-каналу «Черговий по країні».

    «Українець, який брав участь в суперечці, закликав своїх антисемітських друзів прийти і побити євреїв», — розповів єврей, що проводив Шаббат.

    Ми оперативно опитали ряд мешканців міста Умань, які повідомили, що інцидент дійсно мав місце. Після молитви, декілька євреїв вийшли з будівлі, в якій знаходилися. Наявні свідчення про те, що вони знаходилися у стані крайнього алкогольного сп’яніння. Внаслідок такого стану у них виникла словесна перепалка з охоронцем (можливо паркінгу), яка перейшла в бійку.

    В ході бійки, внаслідок чисельної переваги, охоронцю «навішали люлєй», через що, він покликав своїх друзів (кількість невідома), які долучилися до бійки, на боці охоронця.

    Наряд поліції, який приїхав на місце конфлікту у процес особливо не втручався та допомоги потерпілим не надавав. Як свідчать окремі джерела (треба відмітити, що на місці пригоди вони не були, але знають тих, хто був), учасники бійки розійшлися самі, швидку ніхто не викликав.

    Однак, сайт Yeshiva World News: «Four Jews were taken to the nearest hospital on Friday night as a result of being beaten by the Ukrainians».

    Зокрема, сайт наводить цитату очевидця: «I see that they’re beating every Jew who ‘dared’ to look at them or say a word to them. It started with an insignificant dispute between one of the local Ukrainians and a Jew. The Ukrainian involved in the dispute called his anti-Semitic friends to come and beat up Jews.»

    Звиайно, жодного коментаря від учасників бійки з іншої сторони (як того вимагають стандарти БіБіСі) узято не було.

    Вангуємо, що сьогодні новина не піднялася через «низький сезон» вихідних. Однак, можливо «заграє» завтра на початку тижня. Її також підхопили ряд телеграм-каналів, що контролюються російськими пропагандистами.

    Нагадуємо, що тема антисемітизму українців є традиційно улюбленою для російських спецслужб. В той же час, дуже мало хто досліджує настрої корінних мешканців Умані і те, чи подобається їм, як поводять себе громадяни Ізраїлю, що приїздять у це місто на прощу. Дуже часто, наші уявлення про євреїв стикаються з жорстокою реальністю стану речей в Умані, особливо в період паломництв.

    Найсвіжіше

    Популярне