П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Вселенський Патріарх: Найважливішим у 2019 році для нас була Автокефалія Церкві України

    Патріарх Варфоломій сказав, що найважливішим було надання автокефалії Православній Церкві України, даючи мільйонам українських православних братів «мати можливість керувати справами місцевої церкви без залежності від будь-якої іншої Церкви».

    Пре це пише грецьке видання Оrthodoxtimes.

    Патріарх Варфоломій також згадав, тих які звинувачували Вселенський Патріархат у наданні ПЦУ, лише часткової автокефалії.

    «Це не правда. Ми надали їм повну Автокефалію, як і всім іншим церквам, у минулі століття і останнім часом, яким була надана Автокефалія від Вселенського патріархату, що, я мушу зазначити, є єдиною Церквою, що має право за священними канонами історичний право Церкви про надання автокефалії. Отже, ми надали їм абсолютну Автокефалію», – сказав патріарх. Раніше він заявляв, що Автокефалія Церкви України – це факт.

    «Як тільки вони обрали свого предстоятеля, Епіфанія та його Священний Синод, ми не маємо причин втручатися, якщо вони не попросять у нас поради про будь-які важкі труднощі, з якими вони можуть зіткнутися у своєму церковному житті », – підсумував Вселенський патріарх Варфоломій.

    Патріарх Варфоломій побажав, щоб 2020 рік був благословенним, плідним та «перш за все, щоб приносив більше миру світу, який так відчайдушно потребує цього».

    Нагадаємо, Блаженнійший Епіфаній заявив, що Патріарх Варфоломій відвідає Україну.

    Читайте також

    Вселенський Патріарх: Найважливішим моментом для Патріархату у 2019 році було надання Автокефалії Церкві України

    Найсвіжіше

    Популярне