Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    На Волині закликають розслідувати справи про побиття людей біля храму та зникнення ікони

    Резонансні справи щодо злочинів, вчинених у Маневицькому районі, розслідують мляво, – стверджує депутат облради.

    Про це йшлося під час пленарного засідання 27 сесії Волинської облради 17 грудня, повідомляють Волинські новини.

    У запиті до прокурора області та керівника ГУНП у Волинській області депутат Олександр Пирожик повідомив, що у селі Четвертня Маневицького району 6 травня відбулося жорстоке побиття двох пенсіонерів поблизу храму. Люди потрапили до лікарні, довго лікувалися, кримінальне провадження відкрите, але не розслідується належним чином. Окрім того, у храмі зафіксували зникнення цінної ікони Почаївської Богоматері 19-го століття.

    Кримінальне провадження відкрили лише після звернення депутата, розслідують справу дуже мляво. На місцевому рівні, з його слів, справу намагаються зам’яти, тож депутат просить взяти згадані провадження під особистий контроль прокурора області.

    Нагадаємо, наприкінці квітня у селі Четвертня Маневицького району віряни РПЦвУ провели збори. За збереження приналежності до Московського патріархату проголосувало 128 людей і ще 42 людини подали письмові заяви. Наступного дня, 30 квітня, громада Четвертні провела збори у Будинку культури. Там 257 селян проголосували за перехід до ПЦУ і подали 150 письмових заяв. Таким чином, дві третини села хоче бачити свій храм у Православній церкві України.

    У той самий день на членів ініціативної групи, що збирала підписи за підтримку ПЦУ, і ввечері 30 квітня навідались на церковне подвір’я, аби пересвідчитись, чи з храму ніхто нічого не виносить, було скоєно напад. У результаті обоє стали жертвами жорстокого побиття фанатиками МП, які під покровом ночі намагалися проникнути до храму.

    Найсвіжіше

    Популярне