Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Філарет продовжує наполягати на існуванні УПЦ КП

    Почесний патріарх Філарет заявив, що Томос від Вселенського патріарха на створення української автокефальної помісної церкви не справжній і ставить українську церкву в залежність від Константинополя.

    Про це він сказав у своєму відеозверненні, опублікованому в YouTube, повідомляє LB.ua.

    «Дорогі брати і сестри! Ми довго боролися і чекали Томосу, отримали Томос, але не той Томос, на який ми сподівалися. Цей Томос поставив нас в іншу залежність. Якщо раніше українська церква залежала від Москви, то тепер цей Томос поставив нас в залежність від Константинополя. Константинополь вимагає знищення Київського патріархату», – сказав Філарет.

    «Чому не хоче дати патріарх Томос патріархату? Тому що патріархат – це дійсно незалежна церква, а митрополія може входити до складу того чи іншого патріархату. Тому зараз дано завдання митрополиту Епіфанію остаточно знищити Київський патріархат, і київського патріарха в тому числі», – додав почесний патріарх.

    Він поскаржився, що змушений «боротися за існування Київського патріархату».

    «Нещодавно ми отримали інформацію про те, що існує документ про те, що Київський патріархат знищений, патріарх повинен покинути патріархію і не служити у Володимирському соборі. І це остаточне рішення є наслідком тієї боротьби, захоплення храмів Київського патріархату, яке триває. І він робить все це силою, і доходить до того, що викрадають священиків, залякують їх, щоб вони не залишалися в Київському патріархаті, а переходили в ту так звану ПЦУ. Тому, дорогі брати і сестри, громадяни України, чому ми боремося за існування Київського патріархату? Тому що патріархат – це дійсно незалежна церква. А нам, Україні, потрібна незалежна церква, а не залежна то від Москви, то від Константинополя», – сказав Філарет.

    Найсвіжіше

    Популярне