П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ взялася «обробляти» Предстоятелів Церков Польщі та Чехії і Словаччини

    Голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського Патріархату митрополит Волоколамський Іларіон зустрівся 29 листопада в Пряшеві (Словаччина) з митрополитом Чеських земель і Словаччини Ростиславом.

    Як передає Служба комунікації ВЗЦЗ МП, сторони «висловили задоволення наявними високим рівнем двосторонніх відносин між Московським Патріархатом і Православною Церквою Чеських земель і Словаччини, обговоривши шляхи і перспективи їхнього подальшого розвитку, зокрема, в сферах духовної освіти і православного паломництва», передає «Релігійна правда».

    Наступного дня, 30 листопада, у Варшаві митрополит Іларіон зустрівся з митрополитом Варшавським і всієї Польщі Савою. У зустрічі брали участь архієпископ Білостоцький і Гданський Яків, єпископ Гайнувскій Павел та секретар ВЗЦЗ МП з міжправославних відносин протоієрей Ігор Якимчук.

    «Під час тривалої братської бесіди, яка здійснювалася у сердечній доброзичливій атмосфері, були обговорені питання, що стосуються проблематики міжправославних відносин і перспектив розвитку співробітництва між двома Церквами», – передає Служба комунікації.

    Найсвіжіше

    Популярне