Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    «Спасібо дєду!»: У мережі показали, на що Росія перетворила вкрадене у Фінляндії місто

    80 років тому, 30 листопада 1939 року, СРСР напав на Фінляндію і якби фіни не вистояли, то їх країна виглядала б так само, як місто Виборг зараз.

    Про це написали автори Телеграм-каналу VITAUSKAS NEWS і навели в приклад фотографії, на яких зображені розвалені будинки і замки міста, що знаходиться в Ленінградській області, повідомляє Obozrevatel.

    «Союз хотів перетворити Фінляндію в свою чергову республіку. Якби фіни тоді не вистояли, то сьогодні їхня країна виглядала б так само, як Виборг, колись друге місто Фінляндії. За це і воювали радянські «дєди», – йдеться в їхньому повідомленні.

    Нагадаємо, що радянсько-фінська війна, а точніше напад СРСР на Фінляндію, почалася 80 років тому, 30 листопада 1939 року. Через кілька місяців місто Виборг відійшло Союзу, фінське населення міста було повністю евакуйовано до Фінляндії. В її складі Виборг перебував з 1917 по 1940 рік і був другим за величиною містом країни. ЗМІ повідомляли, що влада Фінляндії стурбована темпами економічного розвитку областей Східної Фінляндії – регіон сильно відстає від благополучного Гельсінкі.

    Найсвіжіше

    Популярне