Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель Кіпрської Церкви не подобається Кремлю: Проросійські ЗМІ почали нападати на Хризостома

    Нещодавно низка російських та проросійських ЗМІ передрукувала матеріал за авторством Алєксандра Вознєсєнского. У статті йдеться про, що кіпрські ЗМІ нібито викрили корупційну діяльність предстоятеля Кіпрської Православної Церкви архієпископа Хризостома. Ця діяльність нібито полягала у допомозі Хризостома в отриманні кіпрського громадянства людині, яка потім виявилась шахраєм.

    У матеріалі Вознєсєнского історії про ймовірну корупцію приділяється невелика частина. Більше всього у статті говориться який Хризостом неправильний: постійно сварить РПЦ за незаконну діяльність в окупованих районах Північного Кіпру, неправильно, на думку росіян, відреагував на рішення РПЦ про частковий розрив відносин з Елладською Церквою.

    Варто нагадати, що сам автор – Алєксандр Вознєсєнскій – фігурує в розслідуванні кіпрських ЗМІ щодо проросійських політиків у цій острівній державі. І саме Вознєсєнскій намагався гасити скандал щодо незаконної діяльності РПЦ в окупованих Туреччиною районах Північного Кіпру, перевівши стрілки на США та Україну.

    Також нагадаємо, що на початку жовтня, за кілька днів до того як Елладська Церква визнала ПЦУ, у гості до Хризостома навідувався і перший директор ФСБ та екс-прем’єр-міністр Росії Сєргєй Стєпашин. Очевидно, що такий «високий» гість не зміг схилити предстоятеля Кіпрської Церкви на російський бік і тому, мабуть, у Кремлі дали команду на паплюження архієпископа Хризостома.

    Найсвіжіше

    Популярне