П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    «Радянські безбожники»: Окупаційний суд Криму зобов’язав ПЦУ знести храм в Євпаторії

    Окупаційний Євпаторійський міський суд в Криму зобов’язав Православну церкву України знести храм в Євпаторії.

    Про це йдеться в рішенні, опублікованому на сайті суду. За повідомленнями, рішення може бути оскаржене протягом місяця, передає «Радіо Свобода».

    Архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря) засудив рішення підконтрольного Росії суду в Євпаторії, який зобов’язав Православну церкву України знести храм у цьому місті.

    «Радянські безбожники здається не додумалися до такого, щоб вірян зобов’язувати руйнувати власні храми. Окупанти в Криму «ім’ям Росії» рішенням заочного «судового засідання» зобов’язали громаду на честь «Неопалимої Купини» в Євпаторії знести її храм», – написав архієпископ Євстратій.

    Раніше російська адміністрація Євпаторії звернулася до суду, щоб ПЦУ знесла церкву і звільнила територію, на якій вона розташована.

    За словами архієпископа Кримської єпархії Православної церкви України Климента, будівництво було розпочате ще до 2014 року, і в ПЦУ є відповідні документи на храм. При цьому в позовній заяві йдеться про те, що у ПЦУ немає документів для будівництва храму на вказаній ділянці.

    Найсвіжіше

    Популярне