Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Під час нападу на суд прихильники УПЦ КП зламали посохом руку нацгвардійцю

    Бійка в Шостому апеляційному адміністративному суді на вулиці Московській у Києві закінчилася чотирма кримінальними провадженнями та побиттям бійців Нацгвардії.

    Все почалося з того, що група агресивних прихильників УПЦ КП з хрестами і хоругвами намагалися прорватися до будівлі суду. Конвой Нацгвардії спробував їх стримати, пояснюючи, що в залі немає місць для всіх, але “миряни” виявилися зовсім не мирними. Почалася бійка, вони вибили скляні двері й увірвалися до суду. За даними джерел в МВС, одному бійцеві строкової служби з Нацгвардії якийсь агресивний прихожанин УПЦ КП з такою силою вдарив дерев’яним ціпком по руці, що зламав п’ясть, повідомляє “Новости-Н”.

    Пораненого госпіталізували із закритим переломом. За даним фактом порушили кримінальне провадження за ч.2 ст.345 КК України – заподіяння середньої тяжкості тілесних ушкоджень співробітнику правоохоронного органу під час виконання службових обов’язків. Покарання – до 5 років в’язниці. Однак прибула поліція чомусь не стала затримувати нікого з активних забіяк. У МВС кажуть що від керівництва надійшла команда – вірян стримувати, але нікого “не брати”.

    Каменем спотикання став розгляд адміністративної справи за апеляційною скаргою Мінкульту на постанову Окружного адмінсуду Києва від 4 вересня 2019 року, яким була припинена ліквідація УПЦ КП за адміністративним позовом релігійної організації.

    Також надійшли заяви в поліцію від трьох суддів апеляційного адмінсуду Анатолія Степанюка, Людмили Губською і Ксенії Епель. Саме ця колегія скасувала постанови першої інстанції та дозволила ліквідувати УПЦ КП.

    Завели три кримінальні провадження у ч.1 ст.376 КК України – втручання в діяльність судді з метою перешкоджання відправлення правосуддя. Винуватим загрожує покарання до 6 місяців арешту. Судді вказали в заявах, що група невідомих порушувала громадський порядок в приміщенні Апеляційного адмінсуду, пошкодили меблі, завдали тілесних ушкоджень охороні, намагалися увірватися до зали судових засідань на час розгляду скарги.

    Найсвіжіше

    Популярне