Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Розірвав листа і кинув в обличчя: Як священик Олександрійської Церкви відреагував на провокацію РПЦвУ

    Після згадування Олександрійським патріархом Феодором предстоятеля ПЦУ Епіфанія на літургії, на Кіпрі духовенству роздали листи з текстом «Онуфрій – митрополит, Епіфаній – розкольник, Феодор – Іуда».

    12 листопада 2019 року, після літургії в кіпрському Лімасолі, де патріарх Феодор згадав Епіфанія в якості глави Церкви, глава, а також архієреї Олександрійської та Кіпрської Церков отримали конверти. Всередині лежали листи, де були зображені патріарх Феодор з митрополитом Онуфрієм і фрагмент фрески «Поцілунок Іуди», а також текст: «Онуфрій – митрополит, Єпіфаній – розкольник, Феодор – Іуда».

    Той самий меседж розповсюджували клірики РПЦвУ після визнання Олександрійським патріархом Православної Церкви України. І майже так само діяли перед собором Елладської Церкви, на якому визнали ПЦУ.

    Інформацію про подію повідомлять близькі до РПЦвУ видання з посиланням на «православного блогера» Олександра Вознесенського.

    «Ситуація така: Феодор, незважаючи на прохання кіпрського священства, згадав особисто на літургії Епіфанія в Лімассолі. Після цього всі єпископи і священики отримали конвертик, де була роздрукована ця картинка», – пише блогер.

    Говорячи про реакцію єпископів та священства, блогер повідомляє: «Єпископ, який приїхав з Феодором намагався обурюватися. На вулиці головний священик від Олександрійського патріархату розірвав це і кинув в обличчя».

    Найсвіжіше

    Популярне