Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит Eпіфаній: Києво-Печерська Лавра знаходиться в тимчасовій духовнiй окупації

    «Києво-Печерська Лавра знаходиться в тимчасовій духовній окупації, проте рано чи пізно вона буде належати Поміснiй Українськiй Православнiй Церквi». Про це предстоятель ПЦУ заявив у Нью-Йорку під час спілкування з представниками української діаспори в США, повiдомляє vlasti.net.

    «Всі українські святині належать українському народові. Зараз і Києво-Печерська Лавра, і інші національні святині тимчасово перебувають в духовній окупації, але ми віримо, що вони будуть належати визнаній Помісній Українській Православній Церкві. Поки сьогодні важко сказати, яким чином це відбудеться», – сказав першоієрарх.

    Предстоятель ПЦУ зауважив, що ще рік тому мало хто вірив, що Українська Церква отримає Томос. Однак це сталося. Так само, на його думку, Господь створить умови для об’єднання всіх православних українців.

    «Я, як Предстоятель, завжди свідчу, що православні українці повинні об’єднатися. Двері нашої Церкви – відкриті, але без примусу, все повинно відбуватися мирно, спокійно і добровільно. Основи повинні бути закладені на любові, а Господь створить відповідні умови. Якщо ми з вами оглянемося на рік назад, хто вірив в те, що ми отримаємо Томос про автокефалію? Більшість не вірило і говорило, що це ніколи не відбудеться. Але ми вірили, ми були переконані і робили все для того, щоб це відбулося, тому в майбутньому ми також повинні бути переконані, що Господь зробить такі умови, що всі православні об’єднаються, а всі українські святині будуть належати Українській Церкві і, відповідно, українському народу», – підкреслив митрополит Eпіфаній.

    Найсвіжіше

    Популярне