П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Пішла на фронт слідом за загиблим батьком: На Донбасі вбили молоду військову ЗСУ

    У вівторок, 15 жовтня, на Донбасі під час ворожого обстрілу загинула військовослужбовиця Ярослава Никоненко, батько якої служив у батальйоні «Айдар» і також був убитий терористами.

    Про це повідомив офіцер ЗСУ Анатолій Штефан (Штірліц), передає «Оглядач».

    «Донька загиблого воїна «Айдара». Спочатку допомагала як волонтер, потім пішла на війну», – написав він.

    Подробицями поділилося і командування 101-ї бригади.

    «Повідомляємо про трагічну смерть нашої бойової товаришки, солдатки Никоненко Ярослави Сергіївни, яка 15.10.2019 року загинула від підступної ворожої снайперської кулі в зоні проведення ООС. Нехай земля їй буде пухом. Спочивай із миром. Вічна Слава Героям!» – йдеться у повідомленні.

    Никоненко народилася у 1983 році в Миргороді Полтавської області. У військової залишилася маленька донька.

    Її батько – Сергій Никоненко – загинув 18 січня 2015 року в результаті обстрілу російськими окупантами з РСЗВ «Град» села Трьохізбєнка.

    Тоді після 3 години ночі декілька снарядів потрапили в приміщення сільської школи, а 52-річний солдат-доброволець Никоненко прикрив собою комплекти патронів, чим вберіг не одне життя. Сам отримав важкі поранення і помер у лікарні міста Щастя.

    Загибель дівчини вразила українських користувачів. Українці співчувають рідним і близьким і не скупляться на теплі слова. При цьому вони пишуть, що такою є ціна «капітуляції».

    Найсвіжіше

    Популярне