Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Сьогодні був сильний вітер: У бік окупованого Донецька запустили 25-метровий прапор України

    У неділю, 13 жовтня, до Дня захисника з Мар’їнки в бік окупованого Донецька запустили 25-метровий прапор України.

    Про це повідомляє «День» з посиланням на першого заступника голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольгу Герасим’юк.

    «Сьогодні був сильний вітер у бік Донецька:), і донбаські патріоти зранку виїхали в Мар’їнку запустити українцям Донецька привітання з Днем захисника – 25-метровий прапор. Причепили до нього сотню куль, надутих воднем. Прапор зшила традиційно та пані Таня, що викрала українського офіцера з полону (кажуть — тупо зайшла й вивела). Навздогін на кулях підняли ящик із листівками, і вітер поніс їх туди ж — там, над Донецьком, він розкриється (спрацює механізм, вигаданий умільцем із позивним «Борода») – і посиплеться на місто. Там важлива інформація, телефони для зв’язку й слова про те, що Україна тут, вона думає про вас, українці Донецька!» – зазначила вона.

    За словами Герасим’юк, «вітер весело й сильно підняв прапор над замінованим полем і поніс подарунок на місто — і одразу почулася кулеметна черга».

    Минулого разу, додала вона, прапор збивали над рікою й дострілювали у воді, щоби потонув. «Цілили й розстрілювали довго, й один бойовик писав із матюками в мережах, що укропи шлють прапор на броньованих кульках:). Коли вже я сідала в потяг на Київ, друзі повідомили, що отримали з Донецька сигнал: прапор бачать! … Зі святом! Люблю тебе, Донбас! Не зможу тепер без тебе!» – зазначила Герасим’юк.

    Найсвіжіше

    Популярне