Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній: Господь доручив людині відповідальне завдання піклуватися про кожне Своє творіння

    У Всесвітній день захисту тварин, що відзначається цього року 4 жовтня, предстоятель Православної Церкви України, митрополит Київський та всієї України Епіфаній звернувся до українців і звернув увагу: чи справді ми цінуємо навколишнє середовище і тих, хто його населяє?

    «Бог створив природу нашої землі для розвитку в гармонії та любові. Її невід’ємною частиною є тваринний світ. Господь доручив людині відповідальне завдання піклуватися про кожне Своє творіння, аби ми дбали не лише про себе, але і про братів наших менших. Сьогодні, у Всесвітній день захисту тварин, звернімо увагу на те, чи справді ми цінуємо навколишнє середовище і тих, хто його населяє», – зазначив Епіфаній на своїй сторінці в соцмережах.

    За його словами, людина часто недбайливо й особливо жорстоко ставиться до тварин: піддає нещадним дресируванням заради розваг, вбиває, щоб отримати фінансову вигоду, знущається, проводячи на них досліди. «І цей перелік далеко не повний. Однак прийшов час схаменутися і відповісти на запитання: чи такі дії відповідають Господньому замислу?» – запитує предстоятель ПЦУ.

    «Ми більше не можемо нехтувати наслідками своєї згубної діяльності, що призводить до екологічних катаклізмів. Один зі шляхів до відновлення природної гармонії – це наше гуманне ставлення до тварин. Чудово, що це розуміє все більше людей. Їх справді турбує немилосердне ставлення до тварин і незадовільний стан екології загалом. Про це свідчать різноманітні проекти та ініціативи, які активно розвиваються, зокрема, в нашій країні. Як Предстоятель Православної Церкви України можу засвідчити: ми підтримуємо благі справи, спрямовані на захист природного середовища та його жителів», – наголосив владика Епіфаній.

    «Господь сотворив і тварин, і людей у гармонії «і побачив Бог усе, що Він створив, і ось, добре воно» (Бут. 1: 31). Отже, турбуючись про тварин, ми показуємо, що віримо Божому Слову, і той, хто має в серці віру, свідчить про неї справами, зокрема і дбайливим ставленням до природи та захистом тварин від жорстокості. Бережімо їх своїм піклуванням та добром!», – підсумував блаженніший.

    Найсвіжіше

    Популярне