Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Єпископ РПЦ, який заявляв, що вакцина “редагує образ Божий” в людині, захворів на коронавірус

    Намісник Спасо-Преображенського Соловецького чоловічого монастиря Російської православної церкви єпископ Порфірій (Шутов) отримав позитивний тест на коронавірус.

    Сталось це невдовзі після того, як він відзначився неймовірною проповіддю про те, що щеплення є “червоною межею” для християнина, а вакцина “редагує образ Божий” в людині. При цьому, архієрей декілька разів наголосив, що озвучує “офіційну інформацію”.

    Після такої скандальної промови, заступник керуючого справами Московської патріархії єпископ Савва (Тутунов) був змушений виступити з офіційним коментарем і підкреслив, що священнослужителі не повинні висловлюватись з наукових питань, якщо не мають відповідної освіти, тим більше не можна робити цього з амвону, надаючи священницького авторитету своїм антинауковим помилкам.

    Отримавши “прочуханку”, єпископ Порфірій (Шутов) розпорядився видалити відеозапис його проповіді з сайту очолюваного ним монастиря і вибачився за непорозуміння. Втім, навіть після цього він продовжив озвучувати у ЗМІ відверту антинаукову конспірологію і продовжував виступати проти вакцинації.

    Та вже 14 серпня стало відомо, що у єпископа було діагностовано коронавірус. Credo press, з посиланням на інформаційні ресурси РПЦ, пише, що архієрей перебуває в ізоляції у власній келії на території очолюваного ним монастиря, хвороба протікає у легкій формі.

    Чому точно може радіти єпископ Порфирій (Шутов), так це тому, що “образ Божий” у ньому лишився “невідредагований” вакциною.

    Найсвіжіше

    Популярне