Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Путін посперечався з Жириновським про причини падіння Константинополя

    Президент Росії Владімір Путін і лідер Ліберально-демократичної партії Росії Владімір Жириновський позмагались у знанні історії. Жириновський доказував Путіну, що Константинополь впав через варварів, а Путін заперечив йому, сказавши, що Візантійська імперія “спочатку” була ослаблена через прихід хрестоносців із Заходу, а вже потім Константинополь був захоплений османською армією.

    Про це Путні говорив 17 лютого на зустрічі з керівниками фракцій Держдуми РФ, передає credo.press

    В ході свого виступу Жириновський розповів Путіну, як Русь в 988 році прийняла християнство. «По-перше, церкви тоді були єдині, ми не знали, що буде розкол. По-друге, православна частина християнського світу була найбагатша. <…> Але варвари прийшли зі Сходу, все захопили, усе розвалилося », – цитує Жириновського РБК.

    Путін заперечив Жириновському: «Перед тим як варвари зі Сходу прийшли <…> спочатку прийшли хрестоносці з Заходу і послабили цю православну імперію. А вже потім були нанесені останні удари, і вона була захоплена ». Однак що саме відбувалося з Константинополем і в які роки – співрозмовники не згадали.

    Жириновський з жалем назвав Росію «сиротою в християнському світі». «Ми не католики і не протестанти», – поскаржився він Путіну. Більш вигідним вважає лідер ЛДПР становище Польщі, «тому що вона частина західнохристиянського світу».

    Нагадаємо, релігієзнавець пояснив, що зустріч Папи з Кірілом була на замовлення Путіна. Також Євродепутати закликали відкинути марні ілюзії та запровадити потужні санкції проти «гаманця Путіна».

    Найсвіжіше

    Популярне