Середа, 1 Травня, 2024
Бiльше

    У столиці презентували документальний фільм “Крим. Зневоднення”

    У київському кінотеатрі «Жовтень» 2 лютого відбулася прем’єра документального фільму «Крим. Зневоднення», знятого Кримськотатарським Ресурсним Центром та Благодійним фондом «Мир і Ко». Стрічка підіймає одну із найактуальніших тем сьогодення: дефіцит води на півострові. Та висвітлює нераціональний підхід російської влади до використання водних ресурсів. Чи потрібна кримчанам вода із Дніпра? Чи дійсно окупанти намагаються вирішити це питання? Та кому ж насправді не вистачає води?

    Раніше на сайті АРК неодноразово повідомлялося про те, що окупанти в Криму перейшли до третього, найжорсткішого, етапу обмежень по подачі води, знизивши її споживання до 100 тис. кубометрів на добу. Мораторій вступив у силу з 7 вересня. Питна вода зараз подається по годинах вранці і ввечері. Основною причиною таких жорстких заходів є посуха, а також обміління кримських водосховищ і річок, що живлять їх. До такого дефіциту води привела безгосподарна діяльність окупаційного військового угруповання, робота захоплених промислових підприємств, а також перенаселеність Криму громадянами Росії. Разом з тим, жителі окупованого півострова обурюються якістю води і масово публікують в соціальних мережах фотографії каламутної рідини, яку складно назвати питною водою, повідомляє Асоціація реінтеграції Криму.

    У фільмі були висвітлені позиції та надані коментарі із вказаного питання багатьох експертів. Та нарешті документальний фільм «Крим. Зневоднення» з’явився для глядачів на каналі «Ютуб».

    Найсвіжіше

    Популярне