Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    «Православний комуніст» Лук’яник провів новий мітинг проти візиту патріарха Варфоломія

    «Православний комуніст» Валентин Лук’яник у четвер, 21 січня, провів новий мітинг проти приїзду в Україну Вселенського патріарха Варфоломія.

    Про це написав релігійний експерт Олександр Єфременко на своїй сторінці у Facebook.

    «Сьогодні на Софійській площі я натрапив на мітинг проти Патріарха Варфоломія.
    Мітингом з 25 осіб керував Валентин Лук’яник…Дане дійство є хрестоматійним для хорошого психотерапевта: тут пусті і агресивні очі, хоругви з російським царем Миколою ІІ, фанатичне поклоніння якому проповідує Московський Патріархат, прокльони та повне заперечення України як держави, фанатичне сповідання віри в «Русский мир»», – підкреслив релігійний експерт.

    Він зазначив, що «від православ’я ці люди мають лише назву, і то лише, що самі себе так називають».

    Фото: Олександр Єфременко

    Варто зазначити, що це вже не перший мітинг організований Лук’яником під стінами Софіївського Собору. Минулий мітинг відбувся у кінці 2020 року.

    Фото: Тетяна Деркач

    Валентин Лук’яник був головою проросійських організацій під виглядом православ’я. Зокрема, він головував у «Київському православному братстві св. Архангела Михайла» під омофором РПЦвУ, а також був співголовою «Союзу православних братств України і Росії». Лук’яник проводив мітинги проти візиту патріарха Варфоломія і в 2008 році. Після того, як Синод РПЦвУ відкликав благословення його організації, у 2011 році Синод заборонив Валентину Лук’янику причащатись.

    Також Лук’яник є одним із організаторів проросійських мітингів 6 листопада 2015 і 17 березня 2016 року в Києві і організатором так званих «антимайданів» й «хресних ходів» із імперськими червоно-жовтими прапорами й іконами покійного царя Миколи ІІ. 10 липня 2016 року Лук’яник разом із своїми прибічниками пішов до посольства США в Україні «виганяти нечисту силу».

    У 2006 році Лук’яник активно вболівав за Комуністів. «Союзу православних братств» близькі основні принципи Комуністичної партії України, – говорив тоді Валентин Лук’яник.

    Лукіяник відзначився й в суто політичних акціях, як учасник «Духовно-патріотичного союзу „Новоросія“», «Лівої опозиції». Активно виступав проти автокефалії української церкви, євроінтеграції, членства України в НАТО, приїзду патріарха Варфоломія у 2008 році та візиту папи Римського. Закликав до відродження «Другої Росії» на території України.

    Лук’яник на мітингу проти ЄС в Києво-печерській лаврі

    Найсвіжіше

    Популярне