Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    У столиці щоночі волонтери ПЦУ допомагають нужденним і безпритульним

    У Києві, завдяки пожертвам вірних та посильній допомозі небайдужих людей, щоночі у холод волонтери ПЦУ допомагають нужденним і людям, які залишились без домівки.

    Про це йдеться на сторінці ПЦУ у Facebook.

    Cоціальний «Нічний патруль» працює з благословіння предстоятеля ПЦУ Митрополита Епіфанія. У ньому студенти-волонтери Київської православної богословської академії під егідою Відділу соціального служіння Київської Митрополії на чолі з Романом Холодовим забезпечують гарячою їжею, напоями та теплим одягом до двохсот нужденних за раз.

    Нічний соціальний патруль виїжджає «на варту» опівночі, прямуючи з Майдану Незалежності через площу Льва Толстого до вокзалу, а потім через станції метро «Васильківська» та «Дружби народів» назад до Видубицького монастиря.

    «З одного доброго вчинку зароджується велика сила любові, що зігріває серця і душі. Творення добра ближньому – один із важливих елементів християнського служіння, адже щира віра живе завдяки любові, втіленій у добрих діяннях. Поряд із нами є ті, хто також потребує цієї любові та добра, ті, хто не має власного дому і в холод опинилися в зоні ризику через негоду. Окрім згубної хвороби, що шириться світом, людям без домівки потрібно пережити й морози, а тому зараз вони потребують нашої підтримки як ніколи», – кажуть у Православній Церкві України.

    Крім того, «Нічний патруль» проводить домедичний огляд у час пандемії: вимірювання температури, рівня кисню в крові, тиску. За потреби – волонтери обробляють і перев’язують рани або обмороження, а в разі необхідності викликають швидку допомогу. І люди цінують цю турботу про них: «Вони вдячні, з часом зав’язуються розмови, іноді навіть через турботи забуваєш про якесь свято, але вони – ні, вітають», – говорить Роман Холодов.

    Фото: ПЦУ

    У ПЦУ кажуть, що кожен із нас, якщо є охота, може долучитися та допомогти нужденним у своєму.

    «Приготуйте їжу, гарячі напої, принесіть теплий одяг, ліки, що необхідні для надання першої медичної допомоги. Жителі Києва можуть передати таку посильну допомогу дізнавшись деталі в Романа Холодова».

    Любов до ближнього – це зброя проти зла, а кожне добре діяння породжує любов: «Передусiм же майте щиру любов один до одного, бо любов покриває безлiч грiхiв» (1 Пет. 4: 8), – впевнені в українській церкві.

    Нагадаємо, у Рівненській єпархії ПЦУ відбулася благодійна акція для дітей ветеранів. Також на Вінниччині парафіяни ПЦУ організували благодійну акцію для українських військових.

    Фото: ПЦУ
    Фото: ПЦУ

    Найсвіжіше

    Популярне