Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У Рівненській єпархії ПЦУ відбулася благодійна акція для дітей ветеранів

    У Рівному шостий рік поспіль діє благодійна акція для дітей ветеранів і тих які втратили батьків на російсько-українській війні. Цьогоріч понад 350 діток області отримають подаруночки на Різдво Христове. Вже вдруге захід проходить у Свято-Покровському кафедральному соборі міста Рівного та збирає небайдужих рівнян, які залюбки долучаються до Міжнародного благодійного проєкту.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Цей благодійний захід був започаткований у 2014 році українцями, які проживають у Польщі і які також стали ініціаторами створення ГО «Ініціатива Героям Майдану», що вже сьомий рік поспіль діє на теренах Польщі.

    Мета благодійної акції – вшанування пам’яті і подяка воїнам, які загинули або були поранені, чи продовжують захищати цілісність нашої Батьківщини. Тому, дуже важливо і необхідно принести радість діткам наших захисників, які святкують свята без татусів, адже подарунки на Різдво – це символ пам’яті про їхніх батьків, підтримка небайдужих людей, а також радісні емоції на обличчі діточок.

    Акція давно вийшла за межі Європи і тепер до неї долучаються українські громади з різних куточків світу: Німеччини, Австралії, Канади, Норвегії, Індії, Туреччини, Лівану та інших країн.

    Така ініціатива – це символ пам’яті про всіх тих, хто піднявся на захист України. Адже, саме прояв дієвої любові до ближнього і розкриває повноту змісту величного свята Різдва Христового.

    Слід також зазначити, що з благословення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона у Свято-Покровському соборі почав діяти Благодійний центр «Жменька милосердя», на базі якого і будуть проходити різноманітні благодійні заходи, мета яких – допомога нашим воїнам, дітям-сиротам, хворим, покинутим, тощо.

    Нагадаємо, волонтер із ПЦУ закликав відмовитись від кави або цигарок і допомогти бідним їжею.

    Найсвіжіше

    Популярне