Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Моспатріарх Кіріл прирівняв “ковід-дисидентів” до безбожників

    У питаннях коронавірусу та дотримання застережень організацій охорони здоров’я Російська православна церква давно нагадує казкову істоту “тягни-штовхай”. З одного боку, частина духовенства прагне наповнити вірянами храми під час богослужінь, з метою збереження власних фінансових надходжень. З іншого – в РПЦ змушені дотримуватись вимог, які диктує Кремль.

    Логічно, що головним “транслятором” розпоряджень влади виступає сам предстоятель РПЦ патріарх Кіріл (Гундяєв).

    Напередодні Різдва Моспатріархія оприлюднила рекомендацію, у якій радила людям похилого віку утриматись від відвідування різдвяних богослужінь. Така норма викликала бурхливу критику з боку російської православної публіки, через що патріарх Кіріл (Гундяєв) був змушений піти на ще один крок.

    Предстоятель РПЦ назвав людьми нерозумними тих, хто не вірить в існування коронавірусу і нехтує рекомендаціями медиків, і порівняв їх з безбожниками. Про це пише “Коммерсантъ”, посилаючись на “ТАСС”.

    “Знаю, що є люди, які ні у що не вірять – не вірять ні у хворобу, ні у небезпеку, нехтують медичними приписами. Але ми, віруючі люди, знаємо, що не лише ці нерозумні люди в світі існують, є ще багато людей, які в Бога не вірять”, – сказав моспатріарх Кіріл (Гундяєв) під час проповіді.

    Найсвіжіше

    Популярне