Середа, 23 Жовтня, 2024
Бiльше

    Софіївське Братство: чекаємо на отримання ставропігії для УПЦ від Вселенського патріархату

    23 жовтня відбуваються важливі засідання Синодів одразу двох Церков – Константинопольської та Української Православної Церкви (в єдності з МП), що може стати знаковою датою для світового православ’я.

    Про це пишуть на сторінці Софіївського Братства.

    За повідомленням Вселенської Патріархії, Синод зібрався в новому складі та провів зустріч з новопризначеним міністром закордонних справ України Андрієм Сибігою. Очікується, що Константинопольські єрархи можуть надати підтримку УПЦ, яка переживає складні часи через нерішучість керівництва. Зокрема, існують сподівання на реакцію щодо звернень вірних УПЦ про надання ставропігії (поза юрисдикцією ПЦУ).

    Синод УПЦ, за офіційною інформацією, розглядатиме “питання церковного життя”. Серед нагальних проблем – реагування на сутички навколо двох кафедральних соборів та накопичені питання з часу попереднього Синоду УПЦ в квітні. Важливим аспектом є розгляд колективних звернень духовенства щодо повного розриву з російською церквою.

    Додаткового контексту додає нещодавня науково-практична конференція в Київській духовній академії, де обговорювалось використання доктрини “русского мира” для виправдання військової агресії проти України. За свідченнями очевидців, митрополит Онуфрій позитивно реагував на критичні щодо цієї доктрини тези.

    Результати обох Синодів очікуються до вечора.

    Найсвіжіше

    Популярне