Неділя, 20 Жовтня, 2024
Бiльше

    Брянська єпархія РПЦ нагородила окупантів “за захист кордонів”

    Настоятель храму в ім’я святого благовірного князя Алєксандра Невського села Лемешівка Севського благочиння Брянської єпархії єрей Іоанн Гушан вручив архієрейські нагороди заступникам командира з виховної роботи 110-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади терористичної псевдореспубліки “ДНР”.

    Офіцерам вручили медалі преподобного благовірного князя Олега Брянського І ступеня “за доблесне служіння Батьківщині, захист кордонів, допомогу та підтримку духовної місії у зоні СВО”, повідомляють Християни проти війни.

    Після нагородження отець Іоанн звершив молебень і передав військовим прапори із зображенням Олега Брянського та преподобного Антонія Великого.

    Ця подія є ще одним підтвердженням того, як Російська Православна Церква (РПЦ) використовує релігійні символи та церковні нагороди для пропаганди війни та підтримки військових угруповань, що беруть участь у злочинній агресії проти України. РПЦ, замість проповідування миру та християнських цінностей, активно включається в політичну гру Кремля, благословляючи та заохочуючи тих, хто здійснює агресивні дії проти суверенної держави.

    Нагадаємо, митрополит РПЦ заявив про богообраність “великої російської нації”.

    Найсвіжіше

    Популярне