П’ятниця, 11 Жовтня, 2024
Бiльше

    Урочистості у Луцьку: ВПБА святкує Актовий день з Екзархом Вселенського Патріарха

    Преосвященний Михаїл, єпископ Команський, Екзарх Вселенського Патріарха в Україні, взяв участь у святкуванні Актового дня Волинської православної богословської академії
    10 жовтня, у день після свята Собору Волинських святих, з Божої милості відбулися урочистості з нагоди Актового дня у Волинській православній богословській академії.

    Про це повідомила Місія «Ставропігія Вселенського Патріархату в Україні».

    На запрошення Високопреосвященнішого митрополита Луцького і Волинського Михаїла, Преосвященний Михаїл, єпископ Команський, Екзарх Вселенського Патріарха в Україні співслужив Божественну літургію у кафедральному соборі Святої Живоначальної Трійці міста Луцька разом із Високопреосвященним Нестором, митрополитом Тернопільським і Кременецьким, та Високопреосвященним Олександром, митрополитом Переяславським і Вишневським. У святковому богослужінні також взяли участь всечесний отець Володимир Вакін, ректор Волинської православної богословської академії, представники духовних шкіл Православної Церкви України, шановані гості та викладачі академії.

    Після завершення Божественної літургії було звершено молебень на початок духовного шляху в стінах Волинської православної богословської академії.

    Урочистості продовжилися в актовому залі богословської школи. Єпископ Команський Михаїл підкреслив важливість духовної освіти для майбутнього Христової Церкви та закликав студентів до ревного навчання та благочестивого життя.

    На завершення свого слова Владика Михаїл побажав усім присутнім щедрих Божих милостей, наполегливості у навчанні та духовного зростання.

    Найсвіжіше

    Популярне