Понеділок, 30 Вересня, 2024
Бiльше

    Суд дозволив митрополиту УПЦ (МП) Арсенію брати участь у судових засіданнях через відеозв’язок

    Солом’янський суд дозволив митрополиту Арсенію (Яковенку), наміснику Святогірської лаври УПЦ (в єдності з МП), брати участь у судових засіданнях через відеозв’язок. Про це повідомила прес-служба лаври.

    Рішення було ухвалене після клопотань адвокатів митрополита. Раніше, з липня по вересень, Арсеній особисто відвідував судові засідання у Слов’янську, на які його доставляли з Дніпровського СІЗО, де він перебуває під вартою. Наступне слухання заплановане на 1 жовтня.

    Як зазначається, за перебігом судових засідань стежить народна депутатка Вікторія Гриб, яка бере участь як вільна слухачка через відеоконференцію зі своїх технічних засобів.

    За даними слідства, митрополит Арсеній під час Літургії у Краматорському районі передав окупантам інформацію про розташування українських блокпостів, озвучуючи її парафіянам під час богослужіння, що було зафіксовано на відео. Пізніше це відео з’явилося на сайті лаври та в місцевому Telegram-каналі. Арсеній таким чином завуальовано передавав дані російським військовим.

    Також слідство вказує, що Яковенко ще до початку повномасштабного вторгнення РФ висловлював проросійські наративи, називаючи війну “громадянським конфліктом”. Йому інкримінують незаконне поширення інформації про переміщення ЗСУ.

    Як повідомляв Духовний Фронт України, намісник Святогірської лаври УПЦ МП порадив шукати причини війни в собі, а не в росії.

    Найсвіжіше

    Популярне