Понеділок, 23 Вересня, 2024
Бiльше

    Банченський монастир УПЦ (МП) організовує допомогу для постраждалих у Румунії

    Митрополит УПЦ (в єдності з МП) Лонгін разом із братією Банченського монастиря вирішили надати гуманітарну допомогу жителям сусідньої Румунії, які постраждали від стихійного лиха, де багато людей втратили свої домівки та засоби для існування через руйнівні природні явища.

    «Ми просимо місцеву владу допомогти в сприянні питання митного перетину для гуманітарної допомоги», – звернувся митрополит Лонгін до органів влади з проханням про сприяння в доставці необхідної допомоги, передає Банченський монастир.

    Варто згадати, що 22 травня 2023 року СБУ оголосило підозру митрополиту Лонгіну за розпалювання міжрелігійної ворожнечі. Він неодноразово ображав вірян Православної Церкви України, називаючи їх “церквою антихриста” і “сатанинською”. Також Лонгін заявляв, що не ворог на нас напав, а керівники української держави.

    Крім того, Лонгін у квітні 2024 року потрапив у скандал через конфлікт із прикордонниками, демонструючи повну неповагу до державних інституцій. Він зневажливо поводився під час перевірки на прикордонному посту, влаштовуючи скандал і намагаючись використати свій статус для уникнення відповідальності. Подібна поведінка не відповідає нормам, очікуваним від духовного лідера.

    Найсвіжіше

    Популярне