Середа, 18 Вересня, 2024
Бiльше

    Єпископ ПЦУ Авраамій: УПЦ (МП) не зміниться, поки керує нею Онуфрій

    Намісник Свято-Успенської Києво-Печерської лаври, єпископ Бориспільський ПЦУ Авраамій в інтерв’ю телеканалу “Прямий” висловив думку щодо можливих змін в Українській Православній Церкві (в єдності з МП).

    На його переконання, для відходу УПЦ МП від підпорядкування Москві потрібне лише бажання. Єпископ Авраамій підкреслив: “Ви знаєте, якби було бажання – основне в житті кожної людини – бажання, вона може все змінити, все реалізувати, а коли цього бажання немає, то цього не відбудеться. І їхній очільник – митрополит Онуфрій, котрий сформувався, як людина промосковського православ’я, ніколи не піде на якісь поступки, на якісь перемовини”.

    Єпископ наголосив, що за керівництва митрополита Онуфрія жодних змін в УПЦ (МП) не відбудеться. Він також скептично оцінив перспективи змін у разі, якщо наступником стане митрополит Антоній (Паканич).

    Щодо можливого об’єднання церков, Авраамій зазначив: “Якщо ми говоримо про українське крило і про російське, то якщо з українського хтось стане після митрополита Онуфрія, то надії певні будуть, що відбудеться об’єднання. Якщо говорити про російське крило, то звісно ці люди ніколи за будь-яких обставин не підуть на перемовини”.

    Незважаючи на нещодавню пропозицію діалогу від Митрополита Епіфанія, єпископ Авраамій не очікує позитивної реакції від УПЦ (МП). Він підсумував: “Як розуміємо, буде тисяча причин до того, щоб цей діалог не відбувся, знаючи їхню риторику, знаючи їхні настрої”.

    Найсвіжіше

    Популярне