Субота, 28 Вересня, 2024
Бiльше

    Від спеки померло понад тисячу паломників, які відвідували Мекку

    Трагічні наслідки рекордної спеки під час хаджу в Мецці. Під час щорічного мусульманського паломництва до Мекки в Саудівській Аравії сталася трагедія через аномальну спеку. За останніми даними, близько 1080 осіб загинули, а тисячі інших постраждали від теплового удару.

    Про це повідомляє Громадське.

    Представники приблизно десяти країн підтвердили смерть своїх громадян. За словами місцевого чиновника, головною причиною смертей стала надзвичайно висока температура, яка призвела до ускладнень, пов’язаних з підвищенням кров’яного тиску.

    Найбільш вразливі до спеки паломники, які намагаються здійснити хадж без офіційного дозволу, адже він коштує дорого. Таких серед загиблих більше ніж половина. Вони, зокрема, не мають доступу до місць із кондиціонерами, які влада країни надала для 1,8 мільйона зареєстрованих учасників.

    Національний метеорологічний центр зафіксував рекордну температуру +51,8°C у районі Великої мечеті в Мецці. Раніше повідомлялося про смерть понад 550 паломників через екстремальну спеку.

    Хадж – це важлива релігійна подія в ісламі, яка передбачає відвідування святих місць у Мецці та її околицях. Згідно з ісламськими традиціями, кожен мусульманин, який має таку можливість, повинен здійснити хадж хоча б раз у житті.

    Нагадаємо, перед хаджем Саудівська Аравія звільнила Мекку від понад 300 000 незареєстрованих паломників. Також російські мусульмани незадоволені забороною влади росії носити нікаб.

    Найсвіжіше

    Популярне