Субота, 28 Вересня, 2024
Бiльше

    Митрополит ПЦ Америки Тихон відвідав патріарха Варфоломія

    Митрополит Тихон та делегація Православної Церкви в Америці відвідали Константинополь з 7 по 10 червня 2024 року.

    Під час свого перебування в Константинополі та на Фанарі делегація зустрілася з єрархами та членами Патріаршого двору. Їх дискусії стосувалися різних тем, зокрема останніх поїздок в Україну та Румунію, а також питання, пов’язані з православ’ям в Північній Америці, повідомляє сторінка ПЦА.

    Делегація була тепло прийнята патріархатом Варфоломієм та запрошена на обіди 8 і 9 червня. 8 червня обідали з митрополитом Халкедонським Еммануїлом,  митрополитом Талліннським і всієї Естонії Стефаном та іншими.

    Очільник ПЦА та делегація відвідали богослужіння в святині Патріаршого собору св. Георгія; Велику Вечірню ввечері 8 червня та Літургію вранці 9 червня, коли делегація прийняла Святі Таїнства. Після Літургії обідали з Вселенським Патріархом Варфоломієм, митрополитом Стефаном та іншими членами Священного  Константинопольського Синоду. Митрополит Тихон та делегація привітали патріарха з прийдешніми іменинами (11 червня). Візит до Константинополя завершує подорожі митрополита Тихона та делегації ПЦА, які тепер повертаються додому.

    Раніше митрополит Тихон співслужив літургію очільнику УПЦ (в єдності з МП) Онуфрію.  Тихон публічно підтримує УПЦ (в єдності з МП) і закликав владу України дотримуватись “релігійної свободи”.  

    Найсвіжіше

    Популярне