Субота, 28 Вересня, 2024
Бiльше

    Митрополит ПЦУ зустрівся з українською громадою у Вроцлаві

    30 травня у польському місті Вроцлав відбулася зустріч митрополита Переяславського і Вишневського Православної Церкви України Олександра (Драбинка) та представника Капеланської служби ПЦУ в справах еміграції єромонаха Арсенія Ревтова з великою православною родиною українців Вроцлава.

    Про це у соцмережі повідомив сам митрополит Олександр.

    Під час зустрічі відбувся широкий обмін думками щодо питань, які стоять перед православною українською громадою у місті. Генеральний консул України у Вроцлаві Юрій Токар висловив подяку митрополиту Олександру за візит і духовну підтримку українських вірян.

    “Такі зустрічі є важливими для зміцнення зв’язків між Україною та її громадянами за кордоном, а також для підтримки національної ідентичності та духовності українців”, – наголосив Токар.

    Митрополит Олександр Драбинко поділився баченням ролі ПЦУ в сучасному світі та підкреслив важливість збереження духовних цінностей і культурної спадщини серед української громади за кордоном, особливо в умовах воєнного стану.

    Єромонах Арсеній Ревтов, зі свого боку, розповів про духовні заходи та ініціативи, які проводить Капеланська служба ПЦУ у Вроцлаві для підтримки українських вірян.

    Найсвіжіше

    Популярне