Понеділок, 14 Жовтня, 2024
Бiльше

    УПЦ (МП) помилували священника Андрія Пінчука. Він більше не “в забороні”

    Священника Андрія Пінчука, який став відомий через критику УПЦ (МП), відновили у священнослужінні.

    Про це він написав у Фейсбуці.

    “За благословінням митрополита Київського Онуфрія митрополит Іриней вивів мене з заборони. Дякую їм за це виважене та дуже важливе і для мене, і для наших парафіян рішення”, – зазначив отець Андрій.

    Нагадаємо, раніше Андрій Пінчук відвідував митрополита Павла. Також він прогнозував для УПЦ (МП) маргіналізацію у майбутньому.  Він зазначав, що деякі архієреї УПЦ (МП) намагаються закрити рота священникам, які прагнуть розриву з РПЦ.

    Священник Андрій говорив, що вважає Онуфрія «голим королем». Він також стверджував, що в УПЦ зріє великий розкол.  Духовний Фронт України детально описав те, що говорив Андрій Пінчук, якому керівництво УПЦ (МП) заборонило звершувати Богослужіння.

    17 травня 2023 року, Пінчук звернувся з покаянним листом до свого правлячого архієрея митрополита УПЦ (МП) Іринея. Протоєрей зазначив, що внаслідок своєї імпульсивності “дуже часто застосовував у своїх публікаціях неприпустимі жорсткі, ображаючі, принижуючі висловлення, що не лічить православному священнику, який має давати вірним зразок словом і ділом”.

    “Тож від всього серця хочу попросити вибачення за таку мою поведінку і прощення. Бажаю надалі служити Господу нашому як священик УПЦ, тож дуже прошу вивести мене із заборони. Обіцяю нести своє пастирське служіння таким словом, яке буде лікувати та цілити, обіцяю не вживати ображаючих та принижуючих висловів. Обіцяю і надалі працювати заради місії Христової і навернення людей до Євангелія і Церкви”, – написав священнослужитель.

    Найсвіжіше

    Популярне