Субота, 28 Вересня, 2024
Бiльше

    Варфоломій про вторгнення росії: «Ми однозначно і відкрито засуджуємо цю війну»

    На заході, що відбувся в Монако 19 жовтня Вселенський патріарх Варфоломій висловив глибоку стурбованість щодо стану навколишнього середовища і однозначно і відкрито засудив вторгнення Росії в Україну.

    Про це повідомляє офіційний сайт Вселенського патріархату, передає ДФУ.

    Патріарх наголосив, що проблема глобального потепління – це не тільки наукова або технологічна проблема, але й духовна справа. Спосіб, яким ми бачимо світ, визначає наше ставлення до нього, і тому релігія має важливу роль у розв’язанні екологічних питань.

    Також патріарх Варфоломій наголосив на важливості міжрелігійної та міждисциплінарної співпраці, щоб ефективно реагувати на зміни клімату. Він зазначив, що тільки спільні зусилля релігійних і політичних лідерів, науковців і економістів можуть призвести до збереження планети для майбутніх поколінь.

    Важливою частиною виступу була засудження патріарха Варфоломія брутального і несправедливого російського вторгнення в Україну, а також конфлікту на Близькому Сході. Він закликав до миру і примирення між сусідніми націями та зазначив, що ніхто не має права завдавати таку неймовірну і незворотню шкоду як людям, так і навколишньому середовищу.

    “Протягом останніх місяців ми спостерігаємо руйнування людських життів і спустошення природного середовища в результаті невиправданого і неспровокованого вторгнення Росії на суверенну територію України. Мені особисто і всьому світу боляче,  спостерігати, як Російська Федерація – за безсоромної підтримки і схвалення Російської Церкви – знищує людські життя і руйнує природне середовище, яке буде назавжди втрачене для нашого світу і для наших дітей. Ніхто не має права завдавати такої немислимої і непоправної шкоди, як людям, так і екології. Ми однозначно і відкрито засуджуємо цю війну, а також її єретичне і лицемірне виправдання її винуватцями, навіть якщо ми закликаємо до миру і примирення між сусідніми народами, які мають так багато спільної історії та культури. Якщо ми дійсно дбаємо про Боже творіння, то не можемо бути байдужими до того, що відбувається на наших очах в Україні”, – йшлось в промові патріарха.

    Патріарх Варфоломій завершив виступ закликами до збереження навколишнього середовища та до того, щоб пам’ятати, що наша реакція на зміни клімату починається в наших серцях та спільнотах і має вплив на всіх нас.

    Найсвіжіше

    Популярне