Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Архімандрит ПЦУ Авраамій відвідав бійців ЗСУ поблизу лінії зіткнення з агресором

    На запрошення військового керівництва гарнізону, в абсолютній близькості від лінії бойових зіткнень між ЗСУ та агресорами, де загартовані в боях воїни день і ніч, відбивають ворожі вилазки і не дають ворогові просунутися всередину, приїхав виконувач обовʼязків намісника Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, архімандрит Авраамій.

    Як повідомляє офіційна сторінка Києво-Печерської Лаври ПЦУ, архімандрит Авраамій помолився та підтримав захисників України безпосередньо на передових позиціях, з благословення предстоятеля ПЦУ.

    Начальник Харківського гарнізону бригадний генерал юстиції Сергій Мельник (генерал Марсель), вітаючи гостя на бойових позиціях сказав: «Ми сердечно дякуємо Вам, отче Авраамію, що Ви, суто мирна людина, проте теж воїн – небесного воїнства, знаходитесь сьогодні серед наших бійців-героїв, не покривлю душею, на першій лінії фронту. Не приховую, для всіх нас це реально унікальна подія, коли намісник Києво-Печерської Лаври прибув на передову лінію вогню. Всі ми тут: від рядового до генерала, виконуємо одне завдання: відстояти рубежі нашої Батьківщини і не дати ворогові просунутися ні на крок нашою рідною землею».

    Військовий зазначив, що «на фронті доля кожного з нас в руках Божих і, за молитвами наших батьків, сестер і братів, дружин і дітей, до яких приєднуються і молитви Церкви і Святої Лаври та всіх її святих».

    «Ми відчуваємо, що нас зберігає наша віра в Бога, в свою землю і в свій народ. Нам нікуди й нема чого йти зі своєї землі. Ми тут усі будемо стояти до перемоги. Бо з нами Бог, вся країна і сила рідної землі. Моліться, отче разом з ченцями та братами нашими у Христі за нас, за нашу спільну перемогу. Ходімо до наших хлопців, бійців, героїв просто в окопи і благословіть усіх нас миром та надією», – закликав військовий отця Авраамія.

    Нагадаємо, на Київщині військовий капелан зібрав понад 200 тисяч гривень для ЗСУ. Також митрополит Епіфаній взяв участь у врученні Всеукраїнської премії імені Івана Огієнка.

    Найсвіжіше

    Популярне