Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Схизматиків монастиря Есфігмену позбавили нерухомості та правом перебувати на Афоні

    Співробітники поліції Греції прибули 23 липня на Подвір’я афонського монастиря Есфігмену, що не згадує у своїх молитвах Константинопольського Патріарха, в Єріссос (невелике містечко на східному узбережжі півострова Акти на Халкідікі, Греція) і в Неа Рода і змусили ченців піти звідти, повідомляє видання Еthnos.gr.
    Йдеться про два об’єкти нерухомості, що знаходяться за межами Святої гори Афон. Конфіскація майна монастиря пояснюється рішенням Верховного суду Греції, згідно з яким ченці старого братства монастиря Есфігмену зобов’язані передати все нерухоме майно новому братству. Останні визнають Патріарха і проживають в столиці Святої Гори Кареісі. Ченці повинні віддати нерухомость в Афінах і Салоніках, трактори і транспортні засоби.
    Як пояснив один із монахів Есфігмену, який згадує в молитвах патріарха Варфоломія, «юридично питання закінчилося. Вони намагаються показати, що ми два братства, які борються за гроші і яблуко розбрату, яким є монастир. Вони самі мирилися з церквою та монастирем. Щоб завоювати прихильність народу усі вони одягаються під прикриття святості, що вони нібито борються за православ’я».
    Також монах пояснив, що «вони намагаються з першого моменту представити, що їхня віра переслідується. Переслідування за їх віру не існує. “Вони кажуть це, оскільки не хочуть представляти вчинені ними кримінальні злочини».
    Вони ховаються за расою, але поки вони не ченці, вони не належать до православної церкви. Ці люди були засуджені, і згідно з конституцією, спеціально братства – схизматикам прямо забороняється селитися на Афоні. Ці люди приєдналися до груп строчильників і не мають нічого спільного з церквою, пояснив професор Священного монастиря Есфігмену архімандрит Варфоломій.
    Монах також підтвердив, що за рішенням перетворення Святої Софії в мечеть стоїть також інтереси Росії, яка хоче тиснути на Вселенського патріарха через те, що він надав Томос про автокефалію ПЦУ.
    Раніше ми повідомляли, що Грецька поліція готує новий штурм схизматиків в афонському монастирі Есфігмену.
     

    Найсвіжіше

    Популярне