Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    Відбулась хіротонія нового єпископа у Фанарі

    У неділю вранці, 3 липня 2022 р., у патріаршому храмі Вселенського патріархату відбулася єпископська хіротонія Феофіла, єпископа Ксантупольського. Божественну Літургію очолив Вселенський Патріарх Варфоломій у співслужінні митрополитів Пригіпонеського Димитрія, Перістаського Іринея, Мирлікійського Хризостома, Імбросійського і Тенедоського Кирила, Сарантськогого і Пруського Йоакима.

    Про це повідомляє сайт Вселенського патріархату, передає Духовний Фронт України.

    Перед хіротонією Вселенський Патріарх у своїй промові розповів про шлях обраного єпископа Ксантупольського та його служіння в Патріархії. 

    «…Вас пов’язує спільна мала егейська батьківщина, з усіма добрими звичаями її мешканців, повагою до Церкви та її традицій, оптимістичним настроєм, солідарністю та підтримкою ближнього, відповідальністю та комунікабельністю. Ви виросли в нашому місті, були учнем його шкіл, з дитинства в Патріаршому храмі, благоговійний священнослужителем, благочинним і дияконом. Тут ви виявили свою схильність до священства», – сказав патріарх Варфоломій.

    Вселенський Патріарх також згадав про нову місію, покладену Матір’ю-Церквою на нового єпископа Феофіла.

    «Ви покликані служити наглядачем історичного Патріаршого і Ставропігійного монастиря Живоносного джерела Валуклі і виявити себе гідним продовжувачем праці блаженного митрополита Сасімського пана Геннадія та всіх тих, хто до нього служив честі цього Роду, цього святого місця, в якому звершувались і звершуються чудеса. Там покояться Вселенські Патріархи, Первосвященики Великої Церкви, просвітери та миряни роду, і незліченна кількість віруючих, усі очікуючи воскресіння мертвих. Завжди присутні «минулі величі» роду, які «наказують їм не плакати».

    У своїй промові єпископ Феофіл висловив вдячність і подяку Вселенському патріарху та митрополитам, які складають Святий і Священний Синод Вселенського Патріархату, за обрання його помічником патріарха Варфоломія.

    Нагадаємо, міністр закордонних справ і торгівлі Угорщини зустрівся із Вселенським Патріархом. Також делегація Вселенського патріархату завітала до папи Римського.

    Найсвіжіше

    Популярне