Вівторок, 30 Квітня, 2024
Бiльше

    рф заявила, що регулярно збиває над Одесою літаки ЗСУ із західною зброєю. Україна та Пентагон спростували фейк

    Міноборони росії вже втретє за півтора місяця заявило про нібито збиття українського військово-транспортного літака біля Одеси. В українській владі, Збройних силах та Пентагоні спростували ці заяви.

    Про це пише «BBC News Україна».

    Зокрема, вдень 4 червня на щоденному брифінгу речник міноборони рф генерал-майор Ігор Конашєнков заявив про нібито падіння біля Одеси українського літака, який доставляв озброєння і боєприпаси. Схожі заяви Конашєнков робив 26 травня і 17 квітня.

    Речник Одеської ОВА Сергій Братчук в коментарі BBC заперечив цю інформацію: «Ми це спростовуємо і над цим сміємося. Це вже не перша така їх заява, яка просто на голову не налазить. Вони такими заявами намагаються для своєї аудиторії компенсувати успіхи українських Збройних сил саме в плані протидії ворожій авіації. Це саме ми збиваємо їх гелікоптери, літаки, знищуємо російські ракети в повітрі».

    Інформацію про збиття українського літака в Одеській області спростувало також командування Повітряних сил ЗСУ. «Це фейк. Якщо вірити їхнім заявам, то вони вже як мінімум дві українські армії знищили», — сказав речник командування Юрій Ігнат.

    Інформацію про «регулярні падіння» на Одещині українських літаків з західним військовим вантажем спростовували навіть в Пентагоні.

    «Жоден літак не був збитий. Немає жодних ознак того, що вони росіяни завдали удару по вмісту допомоги», — заявляв представник Пентагону в середині квітня після першої заяви рф на цю тему.

    Найсвіжіше

    Популярне