Четвер, 27 Червня, 2024
Бiльше

    Богослужіння у День Святої Тройці в Успенському соборі Верхньої лаври

    У День Святої Тройці – П’ятидесятницю, 23 червня 2024 року, Священноархімандрит Свято-Успенської Києво-Печерської лаври Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив Божественну літургію в Успенському соборі Верхньої лаври.

    Про це повідомляє сайт ПЦУ.

    Предстоятелю автокефальної Української Православної Церкви співслужили митрополит Білоцерківський Євстратій, архієпископ Луганський і Старобільський Лаврентій, єпископ Васильківський Єфрем, намісник Києво-Печерської лаври єпископ Бориспільський Авраамій, всечесна братія обителі та запрошене духовенство.

    Після читання Євангелія Блаженнійший владика виголосив першосвятительське слово проповіді та возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

    Також під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини і мирних жителів, які загинули під час війни.

    Окрім того, Митрополит Епіфаній звершив священничу хіротонію над дияконом Ігорем Борсуком.

    Наприкінці богослужіння, відповідно до традиції, Його Блаженство звершив вечірню з коліновклонними молитвами та окропив присутніх освяченою водою.

     

    Найсвіжіше

    Популярне