П’ятниця, 21 Червня, 2024
Бiльше

    Папа Франциск попереджає про ризик нового глобального конфлікту

    Папа Римський Франциск застеріг, що жахи Другої світової війни з часом забуваються, що збільшує ризик нового глобального конфлікту. Його слова прозвучали на 80-ту річницю висадки в Нормандії, ключової події Другої світової війни.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com

    Висадка союзних військ в окупованій нацистами Франції стала поворотним пунктом у війні. Глава Римсько-Католицької Церкви підкреслив, що важкі уроки минулого вселили в майбутні покоління рішучість уникати масштабних конфліктів.

    «Мені шкода, що сьогодні це не так і що світ має коротку пам’ять», – сказав понтифік у своєму посланні, висловивши надію, що заходи, присвячені річниці Дня D, відродять бажання миру.

    «Люди хочуть миру. Вони хочуть умов стабільності, безпеки та процвітання, де кожен може спокійно виконувати свої обов’язки та долю. Знищення цього благородного порядку через ідеологічні, націоналістичні чи економічні амбіції заслуговує осуду з боку людства та історії, гріх перед Богом», – заявив він.

    Цьогорічні ювілейні події в Нормандії відбуваються на тлі триваючого російського вторгнення в Україну, яке триває вже третій рік поспіль.

    Хоча Папа Франциск конкретно не згадав війну в Україні чи конфлікт між Ізраїлем і ХАМАСом у секторі Газа, він наголосив на необхідності компромісу для припинення конфліктів.

    «Бажання миру – це не боягузтво. Навпаки, коли знаєш, що щось втрачаєш, потрібна найбільша мужність», – зазначив Папа Франциск.

    У березні минулого року Папа Римський Франциск викликав гнівну реакцію Києва, коли згадав про «білий прапор» і «переговори» про припинення війни в Україні. У Ватикані тоді пояснили, що Папа повторює термін, використаний журналістом у поставленому йому запитанні, маючи на увазі припинення вогню, досягнуте шляхом сміливих переговорів.

    Найсвіжіше

    Популярне