Неділя, 30 Червня, 2024
Бiльше

    Успішно завершена робота з діалогу між православними та лютеранами в Каїрі

    З 24 по 31 травня 2024 року в Каїрі, Єгипет, відбулося третє та заключне засідання 18-ї пленарної сесії Міжнародної спільної комісії з богословського діалогу між Православною Церквою та Всесвітньою лютеранською федерацією. Захід приймав Патріархат Олександрії та всієї Африки.

    Засідання співголовували митрополит Кирило Крінійський (Вселенський Патріархат) та єпископ доктор Йоганн Шнайдер (Євангелічна Церква в Центральній Німеччині). Пленарне засідання було присвячене темі: “Святий Дух, Церква і світ: творіння, людство та спасіння”.

    27 травня комітет розглянув питання Філіокве та затвердив проект спільної декларації, яка буде опублікована до кінця року.

    Робота діалогу зосереджувалась на закликах поза Божественною Євхаристією та виключності й включеності у діянні Святого Духа. Було представлено спільний текст, що складається з п’яти розділів.

    26 травня комітет взяв участь у Божественній Літургії в храмі святих Костянтина і Олени в Іліополісі, Каїр. Після цього відбувся святковий обід.

    Члени комітету відвідали історичні пам’ятки Каїра, включаючи Музей єгипетської культури та піраміди.

    30 травня були зачитані послання від Вселенського патріарха Варфоломія та Генерального секретаря Всесвітньої лютеранської федерації, доктора Анни Бургхардт.

    Наступне засідання відбудеться в листопаді 2024 року в Бостоні, США.

    Нагадаємо, митрополит Еммануїл закликає архонтів Вселенського патріархату до духовної опіки в сучасному світі. Також Вселенський патріарх Варфоломій звернувся до архонтів щодо захисту релігійної свободи, демократії та прав людини.

    Найсвіжіше

    Популярне