Понеділок, 17 Червня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ про Михайлівський собор: Цей храм воскрес з руїн, щоби послужити народу в боротьбі за правду

    26 травня, у день 24-ї річниці відновлення після руйнувань Михайлівського Золотоверхого собору, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній очолив урочисте богослужіння та виголосив проповідь.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    У своєму слові предстоятель ПЦУ наголосив на символічному значенні відродження храму як знаку перемоги правди і добра над безбожництвом більшовиків та кремлівських загарбників. “Цей храм … воскрес з руїн, щоби послужити у новітній історії українського народу в нашій спільній боротьбі за правду, свободу та гідність”, – наголосив владика Епіфаній.

    Звертаючись до нинішньої російської агресії, митрополит закликав Архистратига Михаїла, якому присвячений собор, допомогти воїнам ЗСУ захистити Київ і всю Україну та перемогти російських загарбників.

    “Нехай воїнство російське згине на українській землі, як воїнство гордовитого царя ассирійського Сеннахерима згинуло під стінами Єрусалима. І як паралізований зцілився, як храм цей відродився з руїни, так нехай після страждань та руїни війни для добра і правди відродиться наша Україна”, – промовив Предстоятель.

    Найсвіжіше

    Популярне