Понеділок, 17 Червня, 2024
Бiльше

    “Спільнота Оленівки” просить Президента про обмін митрополита Павла (Лебідя) на захисників Маріуполя

    Громадське об’єднання родичів військовополонених “Спільнота Оленівки” звернулося до Президента України Володимира Зеленського з проханням розглянути можливість обміну митрополита УПЦ (в єдності з МП) Павла та одіозного політика Нестора Шуфрича на захисників Маріуполя, які пережили терористичний акт в Оленівці.

    Відповідне звернення опублікували на сторінці спільноти в інстаграм.

    Близькі бранців російського полону вважають, що настав слушний час провести обмін “кремлівських агентів” на героїчних українських вояків. Крім Павла та Шуфрича, вони згадали також “інших колаборантів, зрадників, включно з московськими священиками”.

    Автори звернення наголосили на жахливих умовах утримання в російських в’язницях близько 120 поранених під час оленівського теракту захисників Маріуполя, серед яких 59 осіб – важкопоранені. Вони перебувають в ізоляції, без належної медичної допомоги та зв’язку з рідними відтоді, як отримали наказ українського військово-політичного керівництва залишити Азовсталь.

    У коментарі “Українській правді” дружина одного з бранців Марія Алєксєєвич нагадала про обмін Віктора Медведчука на звільнених азовців у 2022 році, попри початкові застереження, що це нереально. Вона закликала шукати різні шляхи для скорішого порятунку рідних з російського полону, де вони вже два роки.

    Члени “Спільноти Оленівки” також просять МЗС залучити до можливого обміну країни-посередниці, які вже брали участь у подібних операціях – Туреччину, Саудівську Аравію та ОАЕ.

    Нагадаємо, близько 900 оборонців Азовсталі досі перебувають у російському полоні, а їхні рідні періодично влаштовують акції для привернення уваги до їхньої долі.

    Найсвіжіше

    Популярне