Понеділок, 17 Червня, 2024
Бiльше

    Викрадення священика в Південному Судані посилює страх серед духовенства в країні

    Зникнення священника Люка Югуе та його водія Майкла Гбеко в Південному Судані викликало занепокоєння серед християн цієї центральноафриканської країни щодо їхньої безпеки та можливості продовжувати місіонерську роботу.

    Вони, ймовірно, були викрадені етнічними озброєними угрупованнями 27 квітня під час поїздки на мотоциклі. Релігійні лідери закликали молитися за звільнення заручників та вимагали від уряду оголосити надзвичайний стан у регіоні, де сталося викрадення, повідомляє christiantoday.

    Викрадення чи вбивства духовенства різних конфесій стали поширеним явищем під час десятирічної громадянської війни в Південному Судані між 2013 і 2018 роками. Близько 400 000 людей загинули внаслідок конфлікту на етнічному ґрунті між двома найбільшими племенами – дінка і нуер. Духовенство часто ставало жертвою через свою етнічну приналежність.

    Релігійні діячі закликають припинити насильство, примиритися та шукати шляхи до миру, справедливості й примирення в інтересах страждаючого населення Південного Судану. Вони вимагають від уряду захистити духовенство, щоб ті могли продовжувати свою роботу з надання духовної підтримки, консультацій, медичної допомоги та освіти.

    Нагадаємо, Китай готовий працювати з Ватиканом над поліпшенням відносин. Також Ізраїльський рабин заявив, що Бог покарав смертю президента Ірану.

    Найсвіжіше

    Популярне