Субота, 15 Червня, 2024
Бiльше

    На Волині священник приєднався до ПЦУ без парафії: після цього його «заборонили» в УПЦ (МП)

    Колишній священник села Ворона Колодяжненської громади Ковельського району отець Анатолій Яцків приєднався до ПЦУ без громади.

    Анатолій Яцків став першим священником у Ковельському районі, який покинув московський патріархат. Про це повідомив благочинний Голобського округу Православної церкви України Андрій Сех.

    Священнослужитель Андрій Сех розповів журналістам видання ВСН, що отець Анатолій вирішив перейти до ПЦУ попри відсутність підтримки своєї громади:

    «Громада не підтримала рішення перейти до ПЦУ, думки людей розділилася навпіл. А він долучився до нас, до Православної церкви України. Владика Михаїл дасть йому призначення на парафію, наразі все уточнюється. Тож тепер він у нашому благочинні, отримає призначення від владики. Йти є куди, маємо громади, які попереходили».

    Через рішення священника приєднатися до ПЦУ, у московському патріархаті його заборонили у священнослужінні «без права причастя Святих Христових Таїн».

    До слова, раніше Анатолій Яцків став одним із священників, котрі підписалися під 10 запитаннями до Онуфрія щодо статусу УПЦ МП, вихід з РПЦ, засудження позиції російського патріарха Кіріла та ін. Відповідей на ці запитання досі немає.

    Найсвіжіше

    Популярне